Kutna Horában jártak diákjaink

Már napokkal a Kutná Horába indulás előtt nagyon izgatott volt mindenki, s kíváncsi, vajon milyen lesz a cseh párunk, aki 4 napig vendégül lát minket. Szerencsésnek tartottuk azokat, akikkel vendéglátójuk már az utazás előtt felvette a kapcsolatot. De nekünk így még izgalmasabb volt, hiszen csak odaérve derült ki, kivel leszünk majd párban.

Az út szerintem mindenki számára jól telt, amit köszönhetünk kísérőtanárainknak is. Aztán késő délután begördült a busz ,,Základní Škola Žižkov Kutná Hora” udvarára. Mindannyian mosolyogva szálltunk ki, és már nagyon vártuk, hogy megismerkedjünk a párjainkkal. Miután röviden bemutatkoztunk egymásnak, mindenki hazaindult a cseh vendéglátójához. Aznap már nem volt más programunk, így az este megismerkedhettünk a családdal, s többünknek bemutatták a környéket is.

Másnap, miután kipihentük a hosszú utat, iskolába indultunk a párunkkal. Megismertük az iskolát is, ahol a kisebbek is kedvesen fogadtak minket és énekelve köszöntöttek. Ezután megnéztük a város nevezetességeit, köztük az iskolával szemben található hatalmas Szent Borbála-templomot, és a volt ezüstbányát is. Kutná Horá belvárosát mindannyian gyönyörűnek találtuk, de sajnos jött az ebédidő ezért kis időre el kellett búcsúzni tőle. Délután a csontkápolnát látogattuk meg, ami az egész csoportot nagyon érdekelte. Elámulva néztük a majdnem 40 000 emberi csontvázból álló díszítést, amelyet a 18. században hoztak létre. Az épület eredetileg a Szűz Mária Mennybemenetele-templom kápolnája volt, természetesen a templomot is meglátogattuk. Ezt követte a ,,várva várt” vásárlás, szóval mindenki megvette, amit otthonra szeretett volna vinni.

Délután volt egy kevés szabadidőnk vendéglátóinkkal, ezért néhányan úgy döntöttünk, kipróbáljuk a városi bobpályát. Este bowlingozás volt a program, ahol a cseh gyerekek is jelen voltak. Mindenki nagyon jól érezte magát, pizzáztunk, beszélgettünk, bowlingoztunk, és közben jobban megismertük a cseheket is. A fáradtságos nap után örültünk, hogy álomra hajthatjuk fejünket.
Reggel felkészültünk egy újabb izgalmas napra. Délelőttünk nagy részét Kutná Horán kívül töltöttük. Először a közeli Kačina kastélyt tekintettük meg, a gyönyörűen berendezett szobákban szinte láttuk magunk előtt, milyen élet folyhatott ott a 18. és a 19. században.

E csodálatos kastély meglátogatása után visszatértünk Kutná Horába, és együtt buszoztunk el a cseh gyerekekkel egy kalandparkba. Nem mindenki próbált meg végigmenni a nehéz akadályokon, de ettől függetlenül mind jól szórakoztunk.

Visszatérve a városba, megebédeltünk, majd megint szabadidőt kaptunk, a cseh párunkkal. Többen együtt töltöttük az időt a városban, de volt, aki Prágába utazott párjával. Később ,,hazatértünk”, hogy elkészüljünk, az esti diszkóra. Már az egész csoport nagyon fáradt volt, de azért szívesen táncoltunk és beszélgettünk még egy utolsót, hiszen másnap már hazautaztunk.
Reggel elbúcsúztunk vendéglátó családunktól, és miután mindenkinek megköszöntük a kedvességet, elindultunk hosszú utunkon Magyarországra. Sajnáltuk, hogy máris haza kellett mennünk, de már nagyon várjuk, hogy mi lássuk vendégül a cseh gyerekeket.

13706c069e146d933a64ce33729d70cf 12087070_1073983832654285_2778903223489874508_o

Kóró Lilla Dorottya 8.b

Forrás:(http://gyakorlo.uni-eger.hu/hu/hirek/kutna-horaban-jartak-diakjaink)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .