Bartók téri sikerek – anyanyelvi verseny 6.a-s továbbjutókkal

Különleges verseny színhelye volt az EKKE Gyakorlóiskola Bartók téri épülete. Az „Anyanyelvi játékok-játékos anyanyelv” címmel megrendezésre kerülő versenyt a nagy nyelvész, Deme László emlékére hirdették meg. A Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége az iskolánkat kérte fel a körzeti megmérettetés helyszíneként. A Heves megyei általános iskolai és gimnáziumi csapatok egy kétórás próbán bizonyították a jártasságukat szólásokban, közmondásokban, nyelvi fejtörőkben. 

A legnagyobb boldogság az volt az eseményen, hogy az általános iskolások közül a 6.a csapata nagy küzdelemben megszerezte a továbbjutás jogát a háromtagú zsűri ítélete szerint. Beksi Dalma, Koncz Helga, Gál Gina és Vágvölgyi Luca szupernégyese képviselhette a gyakorlóiskolát a Széphalmon megrendezett döntőn, ahol országos 2. helyezést értek el.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáruknak, Sipos Zsoltné tanárnőnek! 

A döntőre való eljutást a SAPIENTIA – Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány támogatta a NEAG-KP-1-2021/5-000080 sz. pályázatban elnyert keretből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .