XV. Dürer Verseny – Bartók téri siker a matematikaversenyek olimpiáján

2022. június 3-án és 4-én Miskolcon rendezték meg a Dürer matematikaverseny döntőjét, melyre iskolánk két csapata is bejutott a megyei eredmények alapján. A Dürer Verseny egy egyetemisták által szervezett országos matematika, fizika és kémia csapatverseny. A kétnapos döntő alatt a verseny szakmai része mellett nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre és a tudományok vidám arcának bemutatására.

A megmérettetés két izgalmas napon át zajlott, első nap érvelő jellegű, indoklással alátámasztott, kidolgozós feladatokat kellett megoldani a diákoknak, második napon a Dürer versenyre jellemző váltóverseny következett.

A miskolci döntőben az alábbi eredmények születtek:

Országos 5. helyezés:

Katona Korinna, Koncz Helga, Jakubik Soma /6. a és 5. c osztály/

Országos 16. helyezés:

Beksi Dalma, Fiser Domonkos, Juhász Zalán /6. a és 5. c osztály/

Az eredményeikre nagyon büszkék vagyunk, hiszen sok munka előzte meg. A helyezések azt bizonyítják: a legrangosabb matematikaversenyek egyikén két csapatunk is az országos élmezőnybe került a tehetséggondozó programunk segítségével.

A csapatok felkészítését Tóthné Szük Erzsébet és Garbaczné Olasz Andrea segítette. Gratulálunk és köszönjük a szép eredményeket!

A döntőre való eljutást a SAPIENTIA – Gyermekeink Jövőjéért Alapítvány támogatta a NEAG-KP-1-2021/5-000080 sz. pályázatban elnyert keretből.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .